Рекордно дълго – 6 ч. заседание в ОбС – Дупница, съветниците 4 пъти прекъсват работа заради срив в интернет

Най-дългото заседание на ОбС през последните 30 г. се проведе в Дупница вчера. Повече от 6 часа местните управници решаваха бъднините на общината. Онлайн гласуването се проваля 4 пъти заради срив в интернет и се наложи съветниците да прекъсват работа за по 10-15 мин. В началото на заседанието присъстваха 29 от 33-ма общински съветници, в края броят им намаля на 24.

Последното заседание преди ваканцията през август започна със скандал. Като първа точка от дневния ред те разгледаха искане на собственика на бензиностанции Николай Ганчев да му бъде дадено разрешение за ПУП за строеж върху имот, купен от общината.

В хода на дебата стана ясно, че при продажбата на частния общински имот Н. Ганчев е платил място, част от което не е на общината. За да бъде компенсиран, трябва му се придаде друго парче земя. На заседанието вчера стана ясно и че кадастралната карта, където се намира имотът, е сгрешена още през 1996 г., допуснато е и недоглеждане при продажбата.

Както “Струма” писа, имотът беше продаден преди година и половина чрез търг, който е спечелен от Н Ганчев. На търга се е явила и още една фирма от Дупница, която има сграден фонд до продадения на Н. Ганчев общински имот и е участвал в търга за имота, върху който е разположена бензиностанция, която беше обявена за приватизация от общината в Дупница.

Търгът е спечелен от Н. Ганчев, но той все още не може да започне да строи върху закупения имот, тъй като доскоро е водил дела с конкурентната фирма, които е спечелил на всички инстанции.

Общинските съветници се разделиха в мненията, една част от тях се изказаха в подкрепа на искането на Н. Ганчев за ПУП, като Георги Градевски-Конъна, а други бяха „против”. Д-р Първан Дангов обясни отрицателния си вот, като заяви: “В случая общинските съветници вадят горещите кестени на общината и затова гласувах “против”.

Служителка от общината обясни на общинските съветници, че ако не гласуват изработване на ПУП на новия собственик на общинския имот, то по кадастралната карта на квартала той ще затвори входа на конкурента си – фирма “Плам и синове”. Апетитният имот се намира в кв. “Горна махала” в Дупница.

Общинският съветник д-р Пламен Соколов с гордост заяви пред колегите си общински съветници, че по негово време като кмет на Дупница той е разрешил строежа на бензиностанцията, за която е внасян наем в общината. По негови изчисления в хазната на общината тогава се влезли от наем на този имот 120 000 лв.

След около час дебати “за” и “против” 19 общински  съветници гласуваха с “против” и докладната записка с искането на Н. Ганчев за разрешение за ПУП не беше приета.

На провелия се търг Н. Ганчев е предложил при наддаването 139 777 лв. за имота, а конкурентът му 95 570 лв.

Близо две години двете фирми водят дела за въпросния имот. Съдът е отсъдил в полза на Н Ганчев. Както “Струма” писа, Н. Ганчев е собственик на няколко бензиностанции в Дупница и Бобов дол и на вила за гости в Сапарева баня.

На първото заседание на ОбС след ваканцията този казус ще бъде разгледан от ново в ОбС.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *