РЕКОРДЬОРИ! Тиква гигант 20 кг откъсна от градината си семейство от Елешница

Тиква гигант, тежаща 20 кг и 40 г, отгледаха в семейната си градина семейство Иван и Янка Стамберови от Елешница. Тиквата е с дължина 60 сантиметра и диаметър 34 сантиметра. Тя е с килограм по-тежка дори и от малкия им внук Иван, който буквално се крие зад нея.

Семейство Стамберови дълги години се грижат за около половин декар градина в покрайнините на селото, където отглеждат зеленчукови култури за собствени нужди. Споделят, че и друг път са имали големи тикви, но толкова голяма досега не се е раждала.

„Не е гледана специално, дар от Бога е“, шегува се Иван Стамберов и допълва: „Има още една голяма, но тя е 15 килограма. Досега не сме отглеждали толкова голяма тиква. Доволни сме от реколтата тази година. Въпреки че в района на много места валя град и съсипа градините на хората, в Елешница нямаше и реколтата е богата“, обясни той.

Иван сподели снимки на тиквата гигант и в социалните мрежи, където приятелите му отправиха суперлативи съм него и съпругата му с пожелания догодина да се радват на още по-богата реколта.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *