РЕКОРД НА ТЪРГ В САНДАНСКИ! Срещу 42 250 лв. строителен предприемач нае за 10 г. училищно барче от 9.5 кв.м

Рекорд по време на търгове за наем на помещение общинска собственост бе регистриран в Сандански. Фирма „Аутос СТАРТ” с управител Емил Филчев  отвя 8 конкуренти за наем на помещение за продажба на закуски, кафе и безалкохолни в сградата на Второ основно училище “Христо Смирненски” в Сандански с близо 8 пъти по-висока наемна цена от обявената от община Сандански. Е. Филчев е предложил цена в размер на 42 240 лева без ДДС за помещение с площ от 9.5 кв. метра. Първоначално обявената цена с решение на Общинския съвет в Сандански е в размер на 5500 лева без ДДС.

На второ място остана фирма “Енакса” със собственик Симо Николов със сумата от 32 478 лева без ДДС. Това е първата успешна сделка в община Сандански със старта на новата година. Срокът за наем на помещението е 10 години, или месечната наемна цена е в размер на 352 лева без ДДС.

Новият наемател на помещението Е. Филчев от години се занимава със строителство на жилищни сгради в община Сандански.

Ако в законоустановения срок останалите участници не обжалват търга, кметът Ат. Стоянов ще сключи договора за наем с Е. Филчев и той ще влезе във владение на училищното барче. Досегашният наемател Ал. Александров също участва в търга, но не спечели.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *