РЕКОРД НА ТЪРГ В САНДАНСКИ! Търговец вдигна 10 пъти цената за павилион до ГУМ и го спечели с оферта 850 лв. месечно

Рекорд бе регистриран на търг в Сандански вчера, след като за общински терен в центъра с площ от 9 кв.м цената стигна 51 000 лева без ДДС за наем за 5 години. Общинският терен, който се намира на централната търговска улица “Македония”, от началото на тази година е с изтекъл срок на договора и бе сложен на тезгяха за нов 5-годишен наем. Настоящият наемател на помещението Венцислав Якимов вдигна най-високо летвата по време на тайното наддаване. Той е посочил в офертното си предложение цена, близо 10 пъти по-висока от предложената от общинската администрация в Сандански. 

Двама са били кандидати за обекта, като Венцислав Якимов е предложил цена от 51 000 лева без ДДС за срока от 5-годишния договор. Месечно търговецът ще трябва да плаща наем в размер на 850 лв. без ДДС за 9 кв.метра, върху които е поставен временен търговски обект. 

Общинският терен се намира вдясно на търговски обект ГУМ – Сандански, до градинката. Любопитен е фактът, че до него има временен търговски обект, който е отдаден на Спортния тотализатор срещу символичната цена от 20 лв. наем на месец. Решението за тази ниска цена е гласувано от Общинския съвет, а предложението бе направено от предишния кмет на община Сандански Кирил Котев. 

 ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *