Рекорд! Осем бебета проплакаха за денонощие в Дупница

Рекорден брой бебета – 8, се родиха за едно денонощие в Дупница. Това е равносметката от АГ отделенията в двете болници в града за миналото денонощие. Родителите и на осемте бебета са дупничани, живеят и работят в града.

От началото на годината в Дупница са родени 80 бебета на дупничани. В общинската болница са изплакали 48 бебета, като сред тях има новородени от Симитли и Самоков. В АГ отделението в общинската болница в момента се въртят на смени три акушерки. Една от колежките им е заминала в чужбина за три месеца, друга също отсъства продължително време.

„Заплатата ни не е увеличена. Някоя от нас, ако е взела 1600 лева, е за това, че е работила допълнително. Даваме извънредни дежурства. Заплатата ни обаче не е 1600 лв.”, заявиха вчера, след като се похвалиха с четирите бебета, акушерките от общинската болница. Изявлението им дойде по повод заявеното пред репортер на „Струма” от прокуриста на болницата Мария Иванова-Жайгарова, че акушерките, които протестират срещу намерението за спиране на изражданията в отделението, получават по 1600 лв. заплата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *