Рекорд от 1000 посетители за ден отчете Паркът за танцуващи мечки в Белица

Рекорд от 1000 посетители за ден са отчели от Парка за танцуващи мечки в Белица. Това съобщи директорът Димитър Иванов. Това е своеобразен рекорд, който досега не се е случвал. От парка не очакват спад на посещаемостта въпреки световната пандемия от Covid-19 и всички, свързани с нея ограничения.

„Според показателите, които имаме към момента, може би до края на годината ще запазим нивата от миналата. Това е достатъчно добър успех предвид ситуацията в световен мащаб. Разликите, които се случиха този сезон, са, че процентът на чужденците е под 1%, което е нормално, предвид всички ограничения с пътуванията, но пък беше добър повод ние, българите, да се раздвижим, да видим и разгледаме неща, които иначе може би не са ни били в план. Беше добър повод да опознаем повече страната си. За сезона нямаме и нито една организирана група, за разлика от миналата година, когато имаме над 150 такива посещения. Тази година имахме ден с над 1000 посетители, а миналата максимумът ни беше около 700 посещения”, поясни Димитър Иванов.

Той отдава увеличения интерес и на работата, която се върши в посока облагородяване на района и усилията в посока развитие на туризма.

Високата посещаемост е достигната и въпреки факта, че тази година паркът отвори врати месец и половина по-късно заради извънредното положение и извънредната ситуация, а от началото на септември работи със съкратено работно време – от 12:00 до 18:00 часа. Сезонът мина и без екскурзовод. И към момента паркът в Белица се радва на доста висок интерес. Въпреки че отпускарските месеци свършиха, през уикендите посещаемостта е доста висока.

ЯНА ЙОРДАНОВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *