Рекорд! Търговец на пуканки и царевица предложи 1500 лв. месечен наем за 2 кв.м общински терен в Сандански

Рекорд бе регистриран на търг вчера, след като за общински терен на пъпа на Сандански с площ от 2 кв.м цената стигна 90 000 лева без ДДС за наем за 5 години. За общинския терен, който от месец септември миналата година е свободен, търговец от Кресна, който има бизнес в Сандански, вдигна най-високо летвата, той ще постави машина за царевица и пуканки. Цената, която фирма „ЕМ Ремонт” ЕООД – гр. Кресна даде, изненада дори комисията. Месечно търговецът ще плаща по 1500 лв. без ДДС за 2 кв.м площ.

 Общинският терен се намира отляво на търговски обект ГУМ – Сандански, до градинката. Спечелилата фирма на кресничанина Иван Георгиев стопанисва и друг общински терен в центъра на Сандански, върху който е поставен временен търговски обект за продажба на пици, царевица, безалкохолни напитки и кафе. На второ място е класирана фирма „Анитех 2017” с управител Ани Боянова. Тя е предложила цена от 150 лева на месец без ДДС, или общо за петгодишния срок на наема предлага 9000 лв. без ДДС, което е 10 пъти по-малко от победителя в търга.

 Стана известно, че търговецът от Кресна Ив. Георгиев е участвал с две фирми, като втората не е допусната за участие на търга, заради пропуск в тръжната документация.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *