Рекорд! 47 000 души са посетили туристическите обекти в община Петрич само за месец октомври

Рекордна посещаемост от туристи отчете Исторически музей – Петрич за месец октомври. През всичките обекти, които са на територията на община Петрич, са преминали 47 000 души само за един месец от годината – октомври, отчетоха от ръководството на музея с директор Сотир Иванов.

Заради засиления интерес към Централна зала, НПМ „Самуилова крепост”, къща-музей „Ванга” и античния град „Хераклея Синтика” община Петрич е обявена от Министерството на туризма за най-бързо развиваща се туристическа дестинация в страната. Приходите са в размер на 72 000 лв., поясни директорът на институцията Сотир Иванов. Висока е била посещаемостта от страна на туристите и като цяло за годината.

Интересът на туристите към община Петрич се очаква да бъде засилен след откриването на градския парк, който в момента се строи. В него освен спортни съоръжения и водни атракционни ще има и много алеи за отдих. Именно там ще е и новата сграда на Историческия музей, която е почти готова, и ще се влиза от булевард „Рокфелер” в близост до бившата петричка болница.

ВАЛЕНТИН ГЕРЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *