Ректорът на ЮЗУ обяви: Кандидатирам се за втори мандат

Ректорът на ЮЗУ “Н. Рилски” проф. д-р Борислав Юруков обяви днес, че ще се кандидатира за втори мандат. Той съобщи новината на работна среща, на която присъстваха членовете на академичния съвет, декани на факултети, ръководители на катедри.

Проф. Юруков застана начело на университета през ноември 2015 г. Настоящият мандат на Общото събрание, ръководството на университета е до 11.11.2019 г. Затова се очаква Общото събрание за избор на нов ръководител и управление да се проведе около тази дата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

14 Коментара

 1. наглост

  Колкото е по-тъп, комплексиран и некадърен е човек, толкова е по-нагъл, жесток и безкрупулен. А тези тримата, които управляват в момента ЮЗУ – Юруков, Бай Ганьо и агент Андреев са точно такива. Изгониха кадърни професори, доценти, гл. асистенти и асистенти и назначиха некадърници като тях, които ще загробят ЮЗУ, ако не бъдат изритани. Страх ги е от можещите и знаещите преподаватели.

  Отговор
 2. Караваната

  Струма защо не проучите как Юруков постори палата си и как връща дълговете на подчинените си, от които е взимал пари на доверие – с парите на ЮЗУ- награди и бонуси от 5-6 хил. лв. за празник, постижения и т.н.

  Отговор
 3. Преподаватели

  Струма.бг – една уважавана в града медия и ако и на вас Юруков не ви е затворил устата с тлъсти хонорари както на струма.ком да пишете само това, което той Ви казва и да триете негативните кометари, защото други няма, моля да направите независимо журналистическо проучване и напишете истината за това какво се случва в ЮЗУ в последните четири години – управлението на Юруков. 1. Как той сам се произведе за професор, без да е написал една самостоятелна статия, учебник или книга в направлението Математически модели и алгоритми в компютърната биология, след като за 20 г. стаж в ЮЗУ преподава Методика на обучението по . За 4 години докато е ректор (2015 -2018 г.) успя да напише(подчинените му писаха)- 13 бр. публикации в периода 2015-2017 г. и 6 бр. през 2018 г. след обявяване на конкурса в ДВ бр.100/15.12.2017 г. Проверете в НАЦИД как е станал д-р и доцент и колко статии, написани от колеги пак. Сега предизборно пусна 57 конкурса за благодарност на роднини и тези, които писаха статиите му за професурата вместо него и на тези, които пишат дисертациите на двамата му сина и снахата. Ей това е лицето на ЮЗУ в момента.

  Отговор
 4. Милиционер

  Много е тъжно това което се случва в ЮЗУ в последните най-вече две-три години. Наставляваният от брадатковците ректор се обезличи до неузнаваемост. по-лошото е, че той така и не си направи труда да слезе до хората…да види какво става по коридорите /правят го, но на записи от камерите/ и да попита служители и преподаватели как се чувстват. Не че има сигурно значение за неговите съветници, които се скъсаха да мачкат хората – грубо, безпардонно, зловещо и по милиционерски /има обяснение и затова разбира се/. Нечовешки неща изтърпяват хората, колко съдби разбиха, колко хора разболяха!!!! Ако се разграничи рязко от тях може и да има бъдеще в ЮЗУ поне нормално. Но не вярвам. Той е ослепял отдавна!

  Отговор
 5. Николчо

  Бай Ганьо, спиш ли?! Нанкай, че като се събудиш скоро, ако не те опука прокуратурата или не те изгонят колегите ти, ще ти се наложи да си обикновен служител, като един от десетките, тормозени от теб

  Отговор
 6. Студентско правителство

  Ако Байганьовците започнат още един мандат, няма да го завършат! Няма да има студенти, на които да преподават, а заедно с тях си отиват и стойностните преподаватели…

  Отговор
 7. Чачи

  Ех, ЮЗУ, жална ти майка, ако не си отворят очите уважаваните членове на АС и Общото събрание и да изритат кликата БоЮр, агент Андреев и НМарин.

  Отговор
 8. Папи

  Всички навършили 65 г. и с продължени договори за 1 година пенсионери от ЮЗУ трябва да бъдат махнати от ОС и АС. Също така да освободят заеманите ръководни длъжности – ректор, декан и ръководител катедра.Марш в пенсия Юруков, Миланов и Пенчева

  Отговор
 9. Прометей

  Пародиен сценарии! Юруков е жестоко подвеждан! И най- странното е, че за човек на 65 години няма рутина да прецени що за хората са двамата човекоподобни с бради до него. Той си е виновен. Нека ги пусне да се лекуват и двамата бързичко. Има още малко време. Да се успокоят. Макар, че са привидно добронамерени…но хората ги познават добре…гниди ..оядени и безскрупулни в амбицията си за власт…може и снимчиците да им качат предизборно и дори да не ги познава човек ще му стане ясно!!!

  Отговор
 10. БайХой

  Измисленото професорче беше подведено от безкрупулните му съветници агент Андреев и Бай Ганьо. Промени незаконно, с принуда, лъжи и манипулаци Правилника на ЮЗУ, за да изкара втори мандат. Главния преброител на ОС – Папучаров изкара необходимия им брой гласове с лъжа. А преподавателите бяха привиквани, манипулирани и изнудвани от кликата -БоЮр, НМ и ПМ да го подкрепят.
  Но уви – това няма да му помогне за втория мандат. Няма да му излезат сметките – в ЗВО е казано кой може да се кандидатира- а той вече е навършил 65 г. и договорът му е променен и е със срок 1 г. съгласно КТ и ЗВО.

  Отговор
 11. Слави Костов

  Хубаво ще се кандидатира, ама кой ще го избере с такива съветници като ММ и НМ. Този вторият вече на няколко места е представян като бъдещ ректор. До къде стигнахме щом подобни недоразумения дават наклон за развитието на образованието и науката в университета и града ни … Радостното е, че доста голяма част от студентите и преподавателите вече са осъзнати и играят пас, докато дойде моментът за даване на газ – а този момент е непредвидим …

  Отговор
 12. Запознат

  Хаха- пишман “професорчето” няма право на втори мандат.Къде са АС и ОС на ЮЗУ? У ?
  Юруков навърши 65 г. и договорът му вече е срочен – продължен за една година. В ЗВО и Правилиникът на ЮЗУ е посочено кой може да се кандидатира за ректор, декан и ръководител катедра.след 65 г. не може да заемат ръководни длъжности. Те не мога да бъдат и членове на ОС и АС. Юруков и този мандат няма право да довърши. Събудете се членове на ОС и АС…..

  Отговор
 13. Наблюдателен

  Струма,ако сте уважавана медия преди да пишете за Юруков, първо проверете в ЗВО и правилника на ЮЗУ дали има право да се кандидатира за Ректор-Юруков. Той не само няма право на втори мандат, но и член на АС и ОС не може да бъде. Същото се отнася и за всички други професори и доценти, които са навършили 65 г.

  Отговор
 14. МОН

  Много му се иска втори мандат БоЮр, ама ще го глед през крив макарон.
  Той и този мандат няма право да довърши. Къде спи АС и ОС.
  БоЮР вече навърши 65 г. Договорите на доцентите и професорите навършили 65 г. се сключват за срок една година.
  Законно няма как да бъде избран, защот няма право съгласно Закона за висше образование.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *