Ремонтираха 12 км от пътя за Мелник

Завърши рехабилитацията на над 12 км от път III-109, свързващ път I-1 София – Благоевград с Мелник.

Началото на участъка, който е основно ремонтиран, е при км 0+528. Това е на около 528 метра от пресичането на третокласния път ІІІ-109 с път І-1 София – Кулата, което съвпада с новоизграденото трасе на автомагистрала „Струма“ в този участък. Краят е при 12-ти км в град Мелник, след стоманобетонния мост.

Ремонтираният път е с нова асфалтобетонова настилка и възстановено отводняване, обновени пътни окопи и водостоци, нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Рехабилитирани са три мостови съоръжения. На мястото на стария мост над река Мелнишка при 11-ти км е изградено ново съоръжение с дължина 30 м.

С рехабилитацията на отсечката значително се подобряват транспортно-експлоатационните качества на пътя, който не беше основно ремонтиран повече от 30 години. Повишава се безопасността на движение и удобството при пътуване. С обновяването на 12-километровия участък се улеснява пътната комуникация на населението от община Сандански с областния център Благоевград. Подобрява се и достъпът до обектите от националното културно, архитектурно и историческо наследство, каквито са Роженския манастир „Рождество Богородично“ и гр. Мелник.  

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *