Ремонт на Самоковско шосе изнерви шофьорите в Дупница, задръстванията в час пик километрични

Заради ремонта на Самоковско шосе се получават километрични задръствания на светофара в кв. “Горна махала” в Дупница в пиковите часове от 16.00 до 18.00 ч. от няколко дни. Шофьори и катаджии се хващат гуша за гуша, докато се отпуши тапата. Светофарната уредба така е програмирана, че не може да разпредели рационално пътникопотока от фармацевтичното предприятие, което е на изхода на Дупница, по посока Самоков.

На едно от двете пътни платна работят пътностроителни машини, другото е свободно за автомобилите, но трафикът е голям и предизвиква задръствания.

В петък около 17.00 ч. се е стигнало до пререкания между шофьори и пътни полицаи. Изнервени след края на работния ден, пътуващите по този участък искат да се приберат вкъщи по-бързо, но еднолентовото движение не им позволява. В социалната мрежа шофьори коментират, че са стояли около час на кръстовището, докато се измъкнат от тапата. Наложило се един от пътните полицаи да регулира движението, но тогава се оказало, че голяма част от шофьорите не знаят сигналите на регулировчика и настанал хаос.

Преди да се започне ремонтът на пътя Дупница -Самоков, съвместно общината и КАТ – Пътна полиция са определили обходни маршрути, но те не се използват. За работещите във фармацевтичното предприятие живеещи в община Сапарева баня е предвиден маршрут по пътя Дупница-Самоков в участъка, в който все още не се извършват ремонти, но той не се използва, защото на живеещите в селата Овчарци и Ресилово се удължава пътят, коментираха от КАТ – Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *