Рени Ралчева от Разлог е бракосъчетала над 1000 двойки, но самата тя никога не е преживяла вълнението на сватбения ден

През 1986 г. Рени Ралчева за пръв път бракосъчетава млада двойка в Разлог. Днес тя е изпълнила ритуала за повече от 1000 семейства. През годините е имала възможност да венчае дори децата на двойките, които е оженила преди това. И въпреки че е минала през този ритуал хиляди пъти /на снимките/, Рени не спира да се вълнува: „На всяка сватба в мен има едно трепкане. Гледайки ги в очите, произнасяйки трите им имена в един момент всичко е тихо и млъква. И когато кажат „да“, настъпва едно облекчение за мен“.

Рени Ралчева е открила, че за любовта няма възраст. Сред двойките, които е бракосъчетала, има мъж на 87 години и жена на 84 години. Двамата са се влюбили в старческия дом, в който живеят, и са сключили брак, за да могат да получат обща фамилия. Иронията е, че самата тя никога не е преживявала вълнението на сватбения ден: „Аз сключих само граждански брак, без да правя сватба. Бях студентка и така се случиха нещата, че трябваше да се сключи брак набързо. Съжалявам за това и съм го споделяла с децата си, защото са ми казвали: „Майко, дай да видим снимки от твоята сватба“. Мъчно ми е. Дълбоко в себе си бих искала да бъда булка“.

Това не е единственият парадокс в живота й. Освен че извършва ритуалите, тя изготвя и актовете за раждане, за брак и за смърт в община Разлог. „В живота на един човек може и да няма брак, но ще има смърт. Това ме кара да се радвам на всеки ден и да давам всичко от себе си, за да правя хората щастливи”, добавя Рени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *