Репортаж на „Струма” по сигнал на читатели! Започна изграждането на светофар на „черното“ кръстовище на входа за кв. „Струмско“, работници правят тротоар без наличие на предупредителни табели, докато покрай тях профучават автомобили

Строителни дейности на влизане в кв. „Струмско“ изненадаха вчера благоевградчани. „Насред шосето се прави тротоар. Каква е идеята? Това е едно от най- опасните кръстовища в града, трафикът е интензивен, а никъде няма обозначителни табели за шофьорите, че се извършват строителни работи”, сигнализира читател на „Струма“.

Репортерска проверка на място установи, че    действително кипи усилен труд насред пътното платно. Работници полагаха тротоарни плочки на кръстовището, встрани от пътя имаше багер, а покрай островчето профучаваха тирове и автомобили. За повече информация се обърнахме към пресцентъра на община Благоевград, откъдето получихме официален отговор, че в момента се извършва текущ ремонт на тротоарни настилки на входа на квартал “Струмско”. След възражение от наша страна, че на мястото никога не е имало тротоар, за да се ремонтира, последва повторен отговор с уточнението, че „се прави удължаване на тротоара за улеснение на пешеходците и протичат подготвителни дейности, свързани с изграждане на светофарна уредба на входа на кв. “Струмско”. За повече информация потърсихме и директора на Областно пътно управление инж. Иван Кунев, който беше лаконичен и заяви, че изграждането на светофарната уредба е изцяло от компетенцията на общината, а от тяхна страна са издадени съгласувателни писма. Решението за изграждане на светофарна уредба бе взето по молба на граждани след поредица катастрофи в района на опасното кръстовище, през което ежедневно минават стотици автомобили в посока главен път Е-79, както и за кв. „Струмско“ и  кв. „Еленово“. Припомняме, че през юни миналата година  там загина семейство от Благоевград след сблъсък между учебен  автомобил “Пежо” и „Фолксваген”. В резултат на травмите починаха съпрузите Стефка и Васил Кацарски, които се возили в учебната кола, управлявана от техния приятел, инструкторът Иван Терзийски-Терцата. След пътния инцидент бе обявена обществена поръчка за изграждане на светофарна уредба в кв. „Струмско“, спечелена от фирма  ЕТ „Димитър Янков – Кенеди метал“ с оферта от  94 955 лв. без ДДС.

Същата фирма спечели и обществената поръчка за светофарната уредба на ул. „Славянска” в района на студентските общежития. Заради пронизителния звук, който издаваше светофарът с цел да алармира незрящи хора, живущите в района започнаха протестна подписка и се наложи фирмата да коригира силата на децибелите.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Евгения Лазарова

    Тия “калинки” в община Благоевград не знаят къде се намират, лъжци и безумци. Благоевградчани не желаем повече Камбитов, нито некомпетентната му администрация.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *