Ресторант „Сити парк“ на Бачиново затвори заради Ковид кризата

Култовото благоевградско заведение „Сити парк“ в парк Бачиново затвори врати. На една от дървените греди под арката на входа е оставено съобщение за клиентите, че ресторантът временно няма да работи заради епидемиологичната обстановка.

„Причината за затварянето е кризата”, заяви за „Струма“ бизнесменът Кирил Терзийски-Рико, който е наемател на заведението. „Както е тръгнало, скоро няма да отворим. Не виждам такава перспектива поне до пролетта. Хората не идват, страхуват се да не се заразят с коронавирус. Прави са, здравето трябва да е на първо място, защото болниците са пълни. При това положение  по-добре е да не работим, отколкото да се мъчим. „Мазнинката“  ни свърши още през март, сега сме останали „на кокали“. Положението е сериозно и най- вероятно ще се откажа изцяло от заведението”, каза Кирил Терзийски- Рико.

За да не останат без доходи хората от персонала на „Сити парк“, ще бъдат пренасочени или към другите му две заведения – „Верде“ и „Даун таун“, които стопанисва в центъра на Благоевград, или към хранителни магазини на негови приятели. Той допуска и още по-лош сценарий – да затвори и тези две заведения, които държи под наем, тъй като кризата се задълбочава.

„Никой не пита за  куверти за Коледа или Нова година. Знам, че някои си запазват къщи за гости и наемат готвачи, но като цяло на никой не му е до празници. Държавниците да решават дали ще има локдаун или не. Дори и да няма, ние сами ще затворим. Важно е да сме здрави, след това е бизнесът”, категоричен е Кирил Терзийски.

„Сити парк”, повече популярно като „Гъбката“ в миналото, е любимо заведение за благоевградчани. Обикновено се пълни с клиенти през почивните дни, които идват в парка на разходка. В последно време заради Ковид-19 клиентите рязко намалели, оборотите паднали и заведението работило до 16 часа следобед, разказаха редовни посетители, които не помнят такъв икономически колапс. Собственик на заведението е благоевградският бизнесмен Иван Давидков-Яйцето.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *