Ретрограден Меркурий мори Овни, Лъвове и Стрелци

Вече се намираме под силното влияние на втория за годината ретрограден Меркурий, съобщават астролозите. Въздействието му върху нас ще продължи чак до 1 август. Събитието започва на 4 градуса в знак Лъв и ще завърши на 23 градуса в знак Рак.

Планетата Меркурий е най-близката планета до Слънцето. Тя обикаля по елипсовидна орбита Слънцето и пълното ѝ завъртане отнема 88 дни. Меркурий управлява мисълта и всички сфери и органи на комуникацията. Астролозите съветват да бъдем подготвени и да знаем какво да очакваме.
В този период е хубаво да сме особено внимателни, да преценяваме добре какво и на кого говорим или пишем и споделяме. Съществува тенденция, че всичко, което би могло да бъде разбрано неправилно, ще бъде именно така изтълкувано.

Задължително е да избягваме да подписваме важни документи и да не започваме нови дела, докато сме под влиянието на най-опасната ретроградна планета. Предупрежденията са още, че ще има хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Трябва да бъдем нащрек и по отношение на личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, хубаво е да проявяваме разбиране и търпение към тях. Астролозите призовават да не купуваме и нови стоки, особено свързани с техниката. Ремонтите на колите също трябва да бъдат отложени, а шофирането ни – много внимателно.

Сега обаче е моментът да се върнем към недовършени проекти и поправяне на допуснати в миналото грешки. Ако нещо е било неразбрано или направено не както трябва, сега е удачно да се вгледаме добре и със сигурност ще видим начин да го реализираме подобаващо. През периода на втория за тази година ретрограден Меркурий можем да позвъним и за обяви за работа, по които имаме желание да кандидатстваме. Моментът е благоприятен и за връщане на стари дългове и изясняване на отношения, които са били отлагани във времето. Всичко, което правим, като продължение на създадена вече ситуация ще бъде успешно.

До 19 юли Меркурий ще бъде ретрограден в покоите на знак Лъв. Това време можем да използваме да анализираме личните си отношения и да заздравим връзката си с децата. Довършването на започнатите разговори с повече искреност, откритост и разбиране също ще се случи.
От 19 юли до 1 август Меркурий ще навлезе в знак Рак. Този период ще изиска отново анализ на личните отношения и тяхната трансформация в съвместно съжителство. Времето ни дава възможност да обърнем внимание на семейството си чрез отлагани разговори с членове на фамилията. Мълчанието не води до резултати и разбиране. Трябва да бъдем честни към себе си и хората, които обичаме.

Периодът на ретроградност обаче няма да засегне родените при ретрограден Меркурий, защото те умеят да се справят с тази енергия. Същите могат спокойно да продължат делата си, но все пак да имат предвид, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе. Най-силно това ретроградно движение на Меркурий ще бъде усетено от родените в първа декада огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец, както и родените във втора и трета декада Рак, Риби и Скорпион.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *