Референдумът в Македония пропадна

Избирателните секции в Република Македония, където гражданите можеха да се произнесат по въпроса “Подкрепяте ли членство в НАТО и ЕС чрез приемането на договора между Република Македония и Гърция?” бяха затворени в 19 часа /20 часа българско време/, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

След затварянето на секциите могат да гласуват само лицата, които в този момент са чакали реда си в секциите.

По последни данни на Държавната избирателна комисия избирателната активност до 18.30 часа е била 34,09 процента, или 519 435 граждани са упражнили правото си на глас..

За да бъде валиден референдумът, трябва да гласуват над половината от регистрираните избиратели, т.е. около 903 хиляди души.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Геле

    Тук става дума за професионално отработено активно мероприятие за манипулиране на резултата от допитването в референдума. Защото рекордната избирателна активност , регистрирана някога в Р. Македония е била 64% от избирателите . Ако приемем , че това е статистическият процент на реално гласуващите в тази страна, то сега са казали „ДА” 91% от 36,8% от избирателите т.е. 33,5 % от всички избиратели, имащи право на глас, а „НЕ” де факто са казали максимум 30,5% от избирателите. С други думи абсолютният брой на реално гласуващите, които са одобрили въпроса на референдума превишава абсолютния брой на онези, които не са го одобрили, в съотношение 33,5/30,5 !

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *