Рецепти с чесън връщат кръвното в норма

Нестабилното време и играта на живака в термометъра с по 5-10, а на някои места в страната, и повече градуси, е силен стрес за всички органи и системи. Амплитудите отново препълниха болниците с пациенти, обострили хроничните си заболявания. Първи жертви на разликите стават страдащите от високо и ниско кръвно, сърдечносъдови заболявания, астма и диабет. Обострят се и болежките на бъбречноболните. Понижаването на живака в термометрите стресира организма и нарушава цялостния му баланс. В резултат избиват най-лабилните в него звена, например покачване на кръвната захар при диабетиците и инсулти при хората с високо кръвно налягане.

Съществуват обаче редица народни цярове, които подпомагат балансирането му без лекарства. Консумацията на чесън срещу високо кръвно е средство, присъстващо във фитотерапията на всички народи, на чиято територия се отглежда този вид лук. Освен за директна консумация той може да бъде ползван и под формата на тинктура. За целта сварете 2 неголеми глави в чаша мляко и прецедете. Употребява се по супена лъжица след ядене, трикратно през деня, за 14 дни. Друг цяр е нарязана една глава кромид лук и добавени към нея 4 скилидки чесън.

Към сместа се прибавя 1 супена лъжица сушени плодове от офика. След това тя се залива с кипяща вода, похлупва се и ври четвърт час на слаб огън. Прибавят се по една супена лъжица бял смил, копър и магданоз. Сместа се бърка и вари още 15 минути. Оставя се да кисне за един час и се прецежда. Употребява се по 1,5 супени лъжици, само 4 пъти през деня, около половин час преди ядене. Приложението на рецептата е за 10 дни и може при нужда да се повтори едва след 3 седмици.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *