Извънредното положение започна да затваря бизнеси в Благоевград, празни щандове и голи манекени в магазините за дрехи

Кризата заради коронавируса удари първо бутиците за дрехи в Благоевград и още преди да се отмени извънредното положение идната седмица, магазини в топцентъра прибраха останалата стока и опразниха помещенията. Два месеца без клиенти се оказаха фатални за два съседни търговски обекта за дрехи на главната търговска улица „Т. Александров“, на метри от МОЛ „Ларго“.

През няколко магазина на трето помещение е останала само лъскавата реклама, която със сигурност не е струвала малко пари на съдържателите. Голи манекени и празни щандове „красят“ от десетина дни и витрината на доскорошен бутик за дамско облекло на ъгъла на ул. „Хр. Татарчев“ и „Петко Д. Петков“. В същата сграда е опразнен и съседен търговски обект, в който също се предлагаха модни дрехи, но вместо стока на стъклото се рекламира телефон на агенция за наеми.

Собствениците на две от помещенията бяха изключително лаконични и предпочетоха да не коментират причините за напускане на наемателите им, но признаха, че кризата с Ковид-19 има връзка.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *