Топ теми

Рецидивист отива за 2 г. зад решетките след кражба на мобилен телефон

Мобилен телефон прати зад решетките 33-годишния Васил Георгиев след решение на кюстендилските магистрати. Наказанието е  „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца, което да се изтърпи при първоначален строг режим.  Младият мъж  се призна за виновен в извършване на кражба на мобилен телефон в условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия.

Случката е от февруари тази година, от къща на ул. „Цар Михаил“ е  задигнал  мобилен телефон на стойност 302 лв. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Имуществените вреди от престъплението са възстановени на собственика.

Васил е осъждан многократно, последното му наказание – 2 години „лишаване от свобода“, е наложено от Районен съд – Дупница през юни тази година, след като съдът го е признал за виновен в кражба на златни и сребърни бижута от къща в Дупница на стойност 2645 лв. Деянието е извършено през януари 2020 г.

Определението на РС – Кюстендил под председателството на съдия Светослав Петров, с което на Васил е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца, е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *