Рецидивист от Кюстендил влиза в затвора за кражба на телевизор

Година и осем месеца ще лежи в Бобовдолския затвор кюстендилски рецидивист. Районен съд – Кюстендил постанови „лишаване от свобода“ за 34-годишния Андрей Симеонов, след като той призна за кражба от апартамент в крайния квартал „Бузлуджа”. Младият мъж задигнал телевизор и пулт за дистанционно управление към него, оценени на 235 лв. Деянието обаче е извършено в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление с лишаване от свобода не по-малко от 1 година.

За това престъпление подсъдимият получи наказание „лишаване  от свобода“ за срок от 1 г. и 6 месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим. Налице са условията за групиране на наказанията на Андрей по предходни осъждания. Това наложи магистратите да увеличат присъдата с 2 месеца „лишаване от свобода“, като общото най-тежко наказание 1 г. и 8 месеца да изтърпи при строг режим.

Определението за определяне на общото, най-тежко наказание подлежи на жалба или протест пред по-горната инстанция – Кюстендилски окръжен съд.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *