Рецидивист от Кюстендил разби гараж заради пароструйка и навъртя 16-а присъда

Две години зад решетките остава 38-годишният Стоян Филипов от Кюстендил. До тежката мярка се стигна, след като той разби гараж в областния град и открадна пароструйка. Филипов е с богато криминално досие, от кражби има изтърпени 15 присъди. Наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 24 месеца с режим на изтърпяване „строг“ определи Районен съд – Кюстендил под председателството на съдия Николай Николов. Магистратите одобриха споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен за домови кражби в условията на опасен рецидив.
Съдът констатира, че престъплението е извършено  в условията на реална съвкупност с престъпление по друго дело на РС – Кюстендил, за кражба на моторен трион, извършена на 12.01.2020 г., по което е одобрено споразумение, с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. и 11 месеца. Така съдия Николов определи по-тежкото от двете наказания, което е „лишаване от свобода“ за срок от 24 месеца, при режим на изтърпяване „строг“. Това определение подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.
  Последната  присъда от 10 месеца лишаване от свобода е изтърпяна на 11.12.2018 година, като от това наказание не са изминали 5 години, информират от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *