Решават кой да управлява “Стройкомтранс”! Свикват извънредна сесия в Сандански

Извънредно заседание с четири точки в дневния ред свиква председателят на Общинския съвет в Сандански Николай Шаламандов. Една от неотложните точки е стартирането на  процедурата по избор на управител на общинско дружество “Стройкомтранс”. Както “Струма” писа, само една кандидатура е депозирана в деловодството на ОбС за тази позиция и тя е на санданчанина Людмил Карамитов. Месните парламентаристи ще трябва да излязат с решение дали да продължат процедурата,  докато се появят още, или да я прекратят.

Председателят на временната комисия по избор на управител на дружеството Явор Аргиров е предложил на извънредното заседание да се измени съставът на временната комисия по организирането и провеждането на конкурса. Първа точка в дневния ред на  извънредното заседание е за даване съгласие община Сандански да кандидатства по проект “Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление”.

Междувременно стана ясно, че в края на февруари изтича петгодишният мандат на съдебните заседатели. По предложение на  председателя на Районен съд – Сандански Николинка Бузова до ОбС трябва да се стартира процедура по избор на нови 30 заседатели. Откриването на процедурата става с решение на Общинския съвет и се очаква да започне в средата на декември

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *