Решение на съветниците в Благоевград! Вдигнаха тарифата на такситата с 10 ст.

Общински съвет-Благоевград прие предложение за увеличение с 10 стотинки минималните цени на километър пробег за извършване на таксиметрови превози на територията на общината. Решението бе взето по време на редовна сесия на Общински съвет-Благоевград. 31 съветници гласуваха „за“ предложението, никой не гласува „против“ , а  5 бяха „въздържал се“. Общинският съветник Андон Тодоров подчерта, че през последните 5 години не е имало никакво увеличение на тарифите на таксиметровите шофьори, а през цялото това време се вдигнаха и данъците, и горивото.

Съветниците гласуваха предложението на кмета на общината Атанас Камбитов в дневния ред да влезе допълнителна точка – даване право на ползване на общински нежилищен имот от Колежа по туризъм, който и в момента го използва. Камбитов сподели, че в п ротивенслучай колежът няма да бъде акредитиран.

Съветниците гласуваха с 31 гласа „За“ влизане на точката в дневния ред като последна. Общински съвет-Благоевград прие и предложение за отпускане на финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от институцията критерии и целеви групи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *