РЗИ – Дупница решава днес минава ли на онлайн обучение ОУ„Неофит Рилски”

Един учител от ПГ “Христо Ботев” в Дупница е с коронавирус. Със съмнение за коронавирус са и двама учители от  ОУ “Неофит Рилски”. Ако те се окажат положителни, училището ще премине на онлайн обучение.

ОУ “Неофит Рилски” в Дупница се превърна в огнище на Ковид-19, след като още през уикенда се разбра, че 11 учители и помощен персонал са заразени с коронавирус, за което “Струма” вчера писа. Още трима контактни със заразените също са с коронавирус. Вчера учениците бяха на училище. От РЗИ са преценили, че не се налага затварянето му, тъй като учиттелите са били с предпазни шлемове по време на часовете и извън тях. Ако резултатите от тестовете на двамата учители от ОУ “Неофит Рилски”, които са със съмнениене за Ковид, са положителни, училището ще премине към онлайн обучение.

По повод реалната възможност някои училища да преминат пак към онлайн обучение председателят на ОбС Костадин Костадинов заяви: “Онлайн обучението, което беше в началото на пандемията, е пълна пародия. Учителие и училищата не бяха подготвени и обучението не беше качествено. Призовавам училищата и учителите да се подготвят за продължително онлайн обучение, не че в момента се налага масовото му въвеждане, но това е обучението на бъдещето”, заключи К. Костадинов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *