РЗИ затвори пералнята в здравното заведение! Пращат бельото на общинската болница за пране на 300 км от Дупница, в Стара Загора

Постелъчното бельо на общинската болница в Дупница ще се пере на 300 км от града, в Стара Загора, след като болничната пералня беше затворена от РЗИ преди няколко дни.

„Старозагорска фирма даде най-ниска цена за услугата и затова подписах договор с нея. Бельото на болницата не може да се пере в обществена пералня. Пишете за злоупотребите на бившите управители”, заяви пред репортер на „Струма” прокуристът на болницата Мария Иванова.

Не стана ясно на каква цена ще се извършва услугата от фирмата, дали е проведена обществена поръчка за прането… Стана ясно, че всеки понеделник мръсното бельо ще се транспортира до Стара Загора и в петък ще се връща изпрано обратно. Фирмата поема разхода по транспорта, съобщиха работещи в болницата.

В същото време е направено дарение на болницата от постелъчно бельо и възглавници. Преди 10-12 години австриец дари около 200 чаршафа на болницата и оттогава не са подменяни с нови.

В същото време водещите хирурзи в хирургичното отделение на общинската болница доц. Д. Недин и д-р Й. Никулчин излизат в платен отпуск до 13 септември и в отделението ще се оперират само леки случаи.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *