Рибата намалява риска от образуване на кръвни съсиреци

Лекарите Сергей Агапкин и Михаил Гинзбург заявиха, че яденето на риба може да намали риска от образуване на кръвни съсиреци. 
Рибата съдържа омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляване на възпалението, казва Гинсбург.
Те се съдържат повече в морските риби, отколкото в речните.
„Според проучване, ако човек яде морска риба поне два пъти седмично, това намалява риска от инфаркт почти наполовина”, коментира Сергей Агапкин.
Шаранът и костурът са богати на витамини от група В и фолиева киселина. Речната риба съдържа също група витамини, които са отговорни за регулирането на нивата на холестерола и намаляването на риска от образуване на кръвни съсиреци.
Според Гинзбург тези храни са богати на витамин Е, така че имат подмладяващ ефект и удължават живота:
По-добре е рибата да не се пържи, а да се приготвя на пара или да се пече.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *