
Необходими продукти:
1 хек
1 морков
1 глава лук
250 г картофи
2 домата
2 с.л. олио
1 скилидка чесън
1 лимон
1 с.л. оцет
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Хекът се изчиства и се нарязва на едри кубчета. Посолява се и се оставя в хладилник за 2 часа.
В тенджера се сипва 1 литър подсолена вода и в нея се сипват ситно нарязаните лук, морков и картофи. Зеленчуците се варят за 10-15 минути до полуомекване.
Прибавят се обелените и настъргани домати, рибата и олиото. Супата се оставя да ври 15 минути.
Когато е готова, супата се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася с резен лимон. Отделно се поднася в чашка счукан чесън с оцет за подправка към супата.
Коментар с Facebook
loading...