Рибена супа от хек

Необходими продукти:

1 хек

1 морков

1 глава лук

250 г картофи

2 домата

2 с.л. олио

1 скилидка чесън

1 лимон

1 с.л. оцет

магданоз

сол

Начин на приготвяне:

Хекът се изчиства и се нарязва на едри кубчета. Посолява се и се оставя в хладилник за 2 часа.

В тенджера се сипва 1 литър подсолена вода и в нея се сипват ситно нарязаните лук, морков и картофи. Зеленчуците се варят за 10-15 минути до полуомекване.

Прибавят се обелените и настъргани домати, рибата и олиото. Супата се оставя да ври 15 минути.

Когато е готова, супата се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася с резен лимон. Отделно се поднася в чашка счукан чесън с оцет за подправка към супата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *