Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Рибно филе в зеленчуков сос

Необходими продукти:

400 г рибно филе

4 бр. моркова

2 глави лук

1 резен от кервиз

500 г картофи

50 г масло

1 с.л. доматено пюре

1 ч.ч. бяло вино

1 бр. ябълка

1/2 бр. лимон

черен пипер

дафинов лист

сол

Начин на приготвяне:

Половината от ситно нарязания лук се слага на дъното на съда, в който ще се приготвя ястието. Върху него се поставя нарязаното на парченца филе, залива се с подсолена вода, колкото да се покрие, и се вари 10-15 минути, след което изважда. Останалата половина от лука и нарязаните на кубчета моркови, кервиз и ябълка се задушават с виното, заливат се с прецедения бульон от рибното филе и се варят до омекване. Картофите, нарязани на кубчета, се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се слагат в голяма чиния. Върху тях се нарежда свареното рибно филе и се залива 1/2 от разтопеното масло. Свареният зеленчук се претрива през сито, подправя се на вкус със сол, черен пипер, дафинов лист, лимонов сок, кипва се и се оставя за няколко минути на слаб огън. Към соса след свалянето от огъня се прибавя останалото масло. Ястието се полива с горещия сос и се поднася със нарязани кисели краставички.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *