HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ризото с праз

Необходими продукти:

2-3 стръка праз
1 стар лук
1-2 моркова
1/2 връзка магданоз
1-2 лимона
1 ч.ч. ориз
1/2 връзка копър
сол, пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза и морковите на кръгчета, лука на ситно.

Запържваме лука леко в зехтин, добавяме праза и морковите и продължаваме на слаб огън, докато поомекнат.

Доливаме вода, подправяме с пипер и сол и оставяме около 20 минути, докато се сварят добре.

След това слагаме ориза и копъра и варим на тих огън до пълното му сваряване.

Разбъркваме често да не загори и внимаваме накрая да стане достатъчно сосче, защото оризът си поема и може да остане сухо.

Сваляме от огъня и добавяме сока на 1 или 2 лимона според това, колко са сочни и според вкуса на всеки, подправяме с магданоз.

За тези, които не постят, се сервира с натрошено сирене.

При липса на лимон накрая се добавят домати от консерва / трябва да присъства киселата съставка/.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *