РИК – Кюстендил на ново място в деня на изборите, отиват в читалище „Братство” заради по-голямото пространство

130 905 човека в район Кюстендил имат право на глас на предстоящите избори за Народно събрание на 4 април, информираха от Районната избирателна комисия. „Секциите са 286 с 2250 членове, само в община Кюстендил ще има изборна секция за карантирани, както и друга за хора с трайни увреждания, за района те са пет”, каза Венцеслав Хаджийски, председател на РИК – Кюстендил.

От МБАЛ – Кюстендил няма заявления за гласуване на карантирани в Ковид отделенията. Секцията,  която там ще се разкрие, е за болните от другите отделения, обясни Хаджийски. По думите му дневно има по три-четири смени на членове на секционни комисии, едното обяснение е заболяемостта от Ковид-19, другото е страхът на хората от зараза.
„За първи път РИК – Кюстендил ще се мести в друга сграда – тази на читалище „Братство 1869“. Целта е да има възможност да се спазват отстоянията и за повече въздух. За първи път има изготвен график, по който общините ще могат да донасят протоколите в РИК, цели се да бъдат избегнати струпванията от предишни избори“, обясни председателят на РИК – Кюстендил Венцеслав Хаджийски.
Определени са представители на Районна избирателна комисия – Кюстендил, които да предадат изборните книжа и материали на СИК/ПСИК на територията на Десети изборен район – Кюстендил в изборите за народни представители за Народно събрание, насрочени за 4 април 2021 г.
„Резултатите от изборите на 4 април ще станат ясни  най-рано евентуално на 5 април към 9 часа сутринта, опасенията са единствено от прогнозираната бавна обработка на протоколите”, заключи  председателят на РИК.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *