РМА „Стримон” обяви продажна цена от Е 750 000, срещу 850 000 лв. благоевградчанин търси инвеститор за производство на иновативен строителен продукт

E 750 000 продажна цена обяви за РМА „Стримон” собственикът му и негов управител Димитър Данчов. След като в продължение на 5 месеца той разчиташе на фирма да му намери купувач и се съобразяваше с условието й да не казва цена, за да не се стигне до пряко договаряне и фирмата да остане без комисион, накрая Данчов се отчая от липсата на сериозни кандидати и обяви цената на сайта на предприятието.

Срещу парите той предлага производствена база, състояща се от двуетажна административна сграда с площ 450 кв.м и производствено хале с площ 2500 кв.м и височина от 8 метра.  Имотът, който се намира във втора промишлена зона на гр. Благоевград и е 11 337 кв.м, разполага със собствен трафопост и асфалтирана площадка и има възможност за ремонтиране на транспортни средства и други дейности, е вписано като част от обявата.

Цената пък е дадена като ориентировъчна с опция за договаряне.

„РМА Стримон” ООД  с основен предмет на дейност товарен автомобилен транспорт, 152 640 лв. уставен капитал и 26-има съдружници е запорирано през 2016 г. в полза на 2 финансови институции и видимо акционерите се нуждаят много от парите, за да им се издължат.

Припомняме, че продажбата на РМА „Стримон” се обявява точно 20 години след като фирмата бе приватизирана. Причината, според Данчов, е нужда от огромни средства за поддържане на колите и все по-трудно намиране на клиенти.

Освен РМА „Стримон”, в специализираните сайтове за продажба на бизнес има още няколко любопитни.

Отскоро сред тях е магазин за дрехи на партера на мола. В момента в него работят две момичета, но оборот почти няма и управителката трудно събира пари дори за заплатите им. Цената на този бизнес е 25 000 лв.

Кафе-бар в близост до централния мол на града на главната пешеходна зона, на 2 нива, с лятна тераса от 200 кв.м и над 160 места, ПВЦ дограма и ратанови мебели, сенници върху цялата площ, подиуми и възможност за остъкляване на голяма част от терасата се предлага срещу дългосрочен наем. Причината тук е пренаселеността на тази част от града със заведения и ниската покупатулна способност на благоевградчани, които преди 2 седмици се озоваха на последно място в страната по средна работна заплата, след като в продължение на няколко години бяха предпоследни преди област Видин.

Сред по-необичайните обяви за продажба на бизнес е предложение за съдружие срещу 850 000. Срещу тази впечатляваща сума благоевградчанин търси сериозен инвеститор за изграждане на предприятие на иновативен продукт, свързано със строителния бизнес. Телефон за връзка не е даден, а имейл адресът насочва към препарат за течни торове, което е по-скоро в сферата на аграрната наука, а не на строителството.

8000 лв. е наемната цена, обявена за заведение за бързо хранене в центъра на Благоевград, рекламирано със „силен поток ученици и студенти. Оборудвано заведение, изрядна документация, удостоверение за регистрация от БАБХ”.

20 000 лв. пък ще струва на купувача зала за развлечения в кв. „Запад”, в близост до Математическата гимназия и Спортния интернат. Според собствениците й залата се продава заедно с фирмата, а в цената е включено цялото оборудване – Playstation 4 конзоли с много игри, 24  джойстика, симулатори за игри с коли, камери за видеонаблюдение. Продава се само бизнесът, а помещението е под наем и е 250 лв./месец.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *