Родената в Дупница актриса Анна Петрова вдигна на крака съгражданите си, ценители на Мелпомена, с режисираната от нея пиеса „Три котки на покрива“

Ценителите на Мелпомена в община Дупница останаха очаровани от великолепната нова българска пиеса „Три котки на покрива“, комедията е от Емил Йотовски, а режисьор е актрисата Анна Петрова, родена и израснала в гр. Дупница.

„Аз съм родена в гр. Дупница, майка ми е от тук. Тук съм живяла до 7 клас, имам много приятели, роднини. Постановката разглежда съвременни неща, които са валидни за всеки един човек и за всяко едно семейство. Това са три жени на средна възраст, които леко са объркани, нямат реална престава, правят грешки… Слава Богу, грешките не са фатални. Същият сюжет можеше да има и много по-драматично развитие, но в момента са избрани едни изразни средства да се усмихне зрителят, да се почувства добре, да се надсмее, дори и да има подобна ситуация в живота си, да я види откъм леката страна“, сподели след спектакъла за вестник „Струма“ актрисата и режисьор на постановката Анна Петрова.

Ани Михайлова и Боряна Павлова бяха другите две актриси, които показаха своето майсторство на сцената. „Бях дълго време в чужбина, върнах се в България и се радвам, че отново съм на българска сцена“, допълни и Боряна Павлова.

Синът на великия Георги Калоянчев – актьорът Ивайло Калоянчев, и обичаният актьор Васил Драганов бяха двамата мъже с опасен чар, които показаха своя магнетизъм на сцената. „Една много интересна пиеса и едни много странни взаимоотношения, които обаче по някакъв начин присъстват във всеки дом. Темата за ревността е нещо много дълбоко. За съжаление всеки един от нас по един или друг начин се е сблъсквал с нея. Тази пиеса е много актуална и засяга едни общочовешки теми, които в крайна сметка, откакто свят светува, са тук, при нас и около нас.

Ние подготвяме световно турне. Много хора ни гледаха, харесаха ни и ни поканиха“, сподели развълнуван за вестник „Струма“ актьорът Васил Драганов.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *