Родители изненадаха децата си и учителката им в IV ОУ с нестандартен подарък

С нестандартен подарък бяха изненадани в първия учебен ден учениците от II „б” клас на IV ОУ „Димчо Дебелянов“ – Благоевград и класната им Силвия  Иванова. По собствена инициатива родителите на децата са направили възглавнички за столчетата на всеки второкласник. Те вече са поставени на работните места на учениците и още с влизането си в стаята малчуганите ги пробваха.

„Аз също не знаех за идеята. Обадиха се родители, допитаха се и ги изработиха. Идеята е на децата да им е по-удобно, още повече, че са по цял ден тук и през повечето време са седнали“, обясни С. Иванова.

Учениците бяха поздравени от директора на училището Илиян Чапкънов. През тази учебна година IV ОУ има повече първокласници в сравнениe с миналата 2018/2019 г. Наред с това са постъпили нови ученици и в други класове. Така например в IV „а” и в IV „б” има записани деца, дошли от централни училища.

След вълнуващата програма, поднесена от талантливи възпитаници на училището, първокласниците минаха през специално изработената за случая шестица. Те бяха посрещнати от класните си ръководители с питка с мед и получиха своите първи букварчета.

Трепети имаше и при четвъртокланиците, които още от миналата година се вълнуват за предстоящото национално външно оценяване, или както децата го възприемат – матури.

„Учебната година е удължена с две седмици и ще учим до 16 юни, но сме късметлии, защото ще имаме само два изпита. Засега все още има неясноти около формата, но всичко ще ни се изясни“, сподели класният ръководител на IV „б” Т. Панайотова и изрази увереност, че всички с дружни усилия ще се справят с предизвикателствата и ще покоряват нови върхове.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *