РОДИТЕЛСКА АГРЕСИЯ В БЛАГОЕВГРАД! Баща на първокласничка нахлу в ХІ ОУ, руга учителка, посегна и на ученичка

В благоевградското ХІ ОУ „Христо Ботев“ спешно монтират паник-бутони заради родителска агресия. До мярката се стигна, след като баща на първокласничка нахлу в училището, руга учител и опита да се саморазправя със съученичка на дъщеря си.

По повод инцидента директорът на учебното заведение Марияна Митова разказа, че в сряда по време на междучасието между 3 и 4 час две деца си разменяли реплики, като впоследствие едното ударило другото в корема. Ударената ученичка отишла да се оплаче на директорката, а връщайки се към класната стая, се обадила на баща си. Минути по-късно афектираният родител влетял в училището. Охранителят на входа направил опит да го озапти и го придружил до стаята на І „в“ клас на третия етаж. Там бащата се нахвърлил с обидни думи и ругатни върху класната Катя Везенкова, след което се развикал и на първокласничката, ударила дъщеря му. Накрая родителят отишъл и в директорския кабинет и заявил пред Марияна Митова, че не е удрял детето, а само му се скарал за постъпката.

„Веднага проведох разговор с ученичката, станала обект на родителската агресия. Тя ми обясни, че въпросният баща не я е удрял, а само е докоснал бузата й с пръст“, разказа вчера за „Струма“ директорката и допълни, че освен с ученичките е проведен разговор и с родителите им, и с класната Катя Везенкова. За случая директорката написала доклади до началника на Регионалното управление по образование Ивайло Златанов, до „Закрила на детето” и до община Благоевград. В 15.30 часа тя лично проверила каква е ситуацията в І „в” клас и установила, че учениците са спокойни и протича нормален учебен процес.

Час по-късно родителите на двете деца дошли да ги вземат от училище и си говорили спокойно на двора, а след 17.30 часа семейството на първокласничката подало жалба в полицията, че детето им е бито. Показания е извикана да дава класната К. Везенкова, а бащата, нахлул в училището, е задържан до 24 часа.

Вчера малко предиобед в кабинета на директорката бяха дошли представители на отдел „Закрила на детето” и Детска педагогическа стая, които разговаряха с Марияна Митова. Тя подчерта, че с двете деца от І клас вече работи психологът на училището, а за понеделник е насрочена обща родителска среща, на която ще бъде обсъждана агресията. Коментирайки поведението на бащата, директорката разясни, че всички родители на ученици са запознати с пропускателния режим в училището, а освен това в началото на годината са подписали декларации, че нямат право да се саморазправят с ученици и учители. За да бъде гарантирана в още по-голяма степен сигурността на децата и колектива на ХІ ОУ, в училището ще бъдат монтирани два паник-бутона – един на входа на сградата, при охраната, и другият в директорския кабинет.

Докато репортер на „Струма“ разговаряше с М. Митова, дойдоха родителите на първокласничката, подали жалбата. “Бихме искали категорично да заявим, че нямаме нищо против ХІ ОУ, директора и учителите. Изключително сме доволни от работата им и им благодарим за грижите и старанието. Подадохме жалбата в полицията, защото искаме този баща да бъде озаптен и да престане да стресира децата. Ами ако пак нахлуе, за да тероризира друго дете?” – попита майка, а съпругът й допълни, че ако човек не е добре с нервите, трябва да се лекува, а не да ходи да буйства из училищата.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Иван Механджиев

  Интересно защо не сложат и паник бутон за децата, когато саученици ги бият…
  Госпожа майката няма да е зле да прати и нейното дете на психиатър , а не да удря другите , че ако бях аз ще ревехте река чак до село като изчезне.

  Отговор
 2. поредна жертва

  Пъво детето се оплакало на директора, който естествено не е реагирал по никакъв начин, а за класната да не говорим… Естествено, че като загрижен баща е длъжен да защити детето си, щом тези пачи не са реагирали! Момичето признало, че той дори не я е удрял! Що за нагли родители има това момиче, които позволяват на дъщеря си да удря и тормози другите, а пък смеят да съдят бащата, защитил детето си от тяхното, който дори НЕ Е удрял тяхното? Що за налост? Тормозът в училищата над по-затворените деца продължава, а когато се оплачеш на директор или класен – не правят нищо! Естествено, че в такъв случай родителят ще дойде да се разправя сам! Аз лично бях жертва на тормоз, както и още няколко други като мен, и споделяйки това с директор и класен, не промени абсолютно нищо! Плюя над налгли разглезени деца,които тормозят другите, защото са по-затворени от тях или по-бедни! А най-вече плюя над наглостта на родителите им и над нещастните бездействащи директори и класни ръководители в такъв момент!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *