Родопски пататник

Необходими продукти:

3 бр средни картофи

2 яйца

50 г сирене

1/2 глава лук

сол

черен пипер

джоджен

масло

Начин на приготвяне:

Картофите се настъргват и се посоляват. Оставят се така 5 минути. Изстискват се от водата добре. Към тях се добавя наситнения лук, яйцата, сиренето, пипера и джоджена. Разбърква се добре. В намазнен тиган се изсипва сместа и се изравнява. Слага се капак и се пече на слаб огън около 12-15 минути.

Взима се чиния по голяма от тигана и се обръща внимателно. Намазнява се отново тигана и се връща пататника да се изпече и от другата страна. Още толкова време, като накрая се оставя без капак за около 2-3 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *