Рожденик показа картината си „Храмът” навръх празника си, художничката Здр. Златина разкри: Завършила съм учителския институт, но работя като шивачка, синовете ми са гурбетчии в Лондон, а дъщерята е студентка

Ценителите на изобразителното изкуство в община Дупница останаха омагьосани от великолепната изложба „Живопис и скулптура“, която се състои от 33 произведения, дарени от техните автори на общинския художествен фонд и на изложбената зала. На събитието присъстваха трима от авторите -Георги Чараклиев, който е дарил фотография на средновековна църква.

„Зимата ми е любимият сезон, но нарисувах старинна къща на есенен пейзаж, защото винаги ми е мъчно, като гледам старинни къщи, които се рушат. Омъжена съм в село Бистрица, имам три деца – една дъщеря и двама синове. Двамата ми синове работят в Лондон, Англия, а дъщеря ми е студентка в УНСС втора година. Завършила съм учителския институт „Св. Иван Рилски“ –  Дупница, но работя като шивачка“, сподели на изложбата художничката Здравка Златина, която се представи с „Есенен пейзаж“.

На изложбата имаше и един рожденик, а това е младият художник Иван Шуманов, който участваше в изложбата с картината „Храмът”. „Любовта ми към изобразителното изкуство е още от малък,  човекът, който ме запали по него, е моята майка  – учителят по рисуване Лилия Шуманова. След това известният самоковски художник Васил Чакъров. Завършил съм Художествената гимназия в София, след това СУ „Св. Климент Охридски“. От 15 години съм секретар на НЧ „Младост 2003“ – Самоков и ръководител на Детска школа по рисуване”, сподели на рождения си ден за вестник „Струма“ младият художник Иван Шуманов.

Изложбата беше открита от уредника на Общинска художествена галерия Катя Йоцова. А рожденикът Иван Шуманов почерпи присъстващите с бяло вино и  шоколадови бонбони.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *