HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След Ал. Манолев спрягат и рефера депутат Ст. Апостолов за държавен пост

Депутатът от ГЕРБ в Пиринско Александър Манолев стана заместник на икономическия министър Емил Караниколов.

Освобождаването му като депутат от Първи Благоевградски многомандатен избирателен район бе гласувано в парламентарна зала и по тази причина от вчера листата ни временно е с 10 депутати.

Ал. Манолев е роден в петричкото с. Кулата, но на тези парламентарни избори кандидатурата му бе издигната от санданската организация на ГЕРБ и името му бе включено на пета позиция в листата. Манолев обаче получи рекордните 6703 гласа, които го класираха трети в страната по брой преференции след Бойко Борисов и Корнелия Нинова, и влезе под №1 от групата на ГЕРБ в 44-ото НС. Предвид богатата му биография, включваща висше икономическо образование във Великобритания, специализации в Будапеща и Лондон в сферата на инвестициите и управлението на европейски проекти, директорски постове в големи компании, членство в Съвета на директорите на “Булгартабак холдинг” АД, заместник-министър на туризма и директор на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ , излизането на 41-годишния депутат от парламента бе очаквано, дори прогнозите бяха за министерски пост.

Вчера в първия си работен ден като министър Караниколов направи и първата си среща – с настоящото ръководство на ДАМТН, което досега бе оглавявано от зам. министър Манолев. Обявена бе и първата разпоредена проверка от новия министерски екип на язовирните стени и техните съоръжения.

Така вчера Александър Манолев вече започна работа като зам. министър на икономиката, а ГЕРБ в Благоевград през уикенда ще решава кого да прати в парламента на негово място. Следващият в депутатската листа е Бисер Михайлов, който беше под №4, но всеки момент в Благоевград ще се оваканти креслото на областния управител и Михайлов се очаква да се върне на поста губернатор.

Така че в парламента на мястото на Ал. Манолев клетва за депутат ще положи Димитър Гамишев, който е лидер на ГЕРБ в Гоце Делчев.

В понеделник сутринта настоящият областен Валери Сарандев ще изпрати в Министерския съвет молбата си за освобождаване от поста.

„Забавих я с 1-2 дни, защото исках да приключим с отчета за работата ни през тези 2-3 месеца”, каза вчера за вестник „Струма“ Сарандев. Предположенията му са, че МС ще парафира с „да“ молбата му на следващото заседание, което е идната сряда. По същото време се очаква и премиерът Бойко Борисов да освободи по факса настоящия заместник областен управител Стоян Христов.

Вчера се появиха и слухове, че още един депутат от Пиринско ще бъде изтеглен в изпълнителната власт. Става въпрос за младия футболен съдия Стефан Апостолов, който получи забележителния резулатат от 6637 преференции и още тогава се заговори, че най-вероятно ще бъде офертиран за заместник-министър на младежта и спорта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *