РОКАДИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА! Директорката на Центъра за личностно развитие в Благоевград Цв. Гаврилова отказа да подаде оставка

Директорката на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Цветанка Гаврилова била поканена сама да подаде оставката си и е отказала. Тя й била поискана от кметския екип, след като се оказало, че конкурсът за ръководната длъжност на създадената от предишното общинско управление мегаструктура е бил опорочен. Надпреварата е била предрешена с неспазване на изискванията на Закона за предучилищното и училищно образование, според който ръководителят на институция от такъв ранг трябва да има минимум 5 г. учителски стаж.

„Конкурсът, който спечелих през октомври 2016 г., бе тежък, проведе се на 3 етапа и аз не бях единствен кандидат”, мотивира категоричния си отказ да подпише заповедта за прекратяване на трудовите отношения по взаимно съгласие Цв. Гаврилова.

Преди назначението й в ЦЛТДБ тя бе на щат като главен асистент във Факултета по изкуствата в ЮЗУ. Според експерти обаче учителски стаж и стаж като университетски преподавател са две коренно различни неща и конкурсът за директорския пост в ЦЛТРДБ трябва да се проведе наново, като се спазят изискванията на закона.

Петък е бил последният работен ден за двама общински служители в отдел „Образование“. Пенсионирани са счетоводителката Вера Хаджипопова и главният специалист “Етнически и интеграционни въпроси” Ваня Стоименова. Мястото й е заето от Николай Салмов, който е с опит в работата с ромската общност.

Съкращения заради раздут щат и належащо в тази връзка преструктуриране са започнали и в други звена към Общинската администрация. Освободен е експертът „Жилищна политика“ Иво Георгиев, според когото купища проблеми в Наредбата за настаняване в общински и социални жилища пречат да започне настаняването в трите нови общински социални блока. Длъжността му е закрита, а ангажиментите му са прехвърлени на служителката със солиден опит в отдела Елена Гръчка.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Камен селяко

    А бе селяни върнете младежкия дом забавлявайте децата тенис електронни игри танци куклен театър имаше един човек който знаеше как се прави това

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *