РОКАДИ В БЯЛО В ДУПНИЦА! Подалата оставка от шефския пост в инфекциозно отделение д-р Евтимова започва работа в Спешен център

Завеждащата инфекциозно отделение на общинската болница в Дупница д-р Елена Евтимова започва работа в Спешния център, от 1 септември тя е включена в графика за дежурства. В инфекциозно отделение се лекуват заболелите от коронавирус от общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня.

Както “Струма” писа, д-р Е. Евтимова депозира оставката си преди около месец с мотива, че не може да издържа денонощно да е на разположение в инфекциозно отделение, където се лекуват пациентите с коронавирус от общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня, а и заплатата й не отговаря на труда, който полага.

Колеги на д-р Евтимова кометират, че заплатата й стига до 3500 лв. на месец. В Спешен център тя ще получава около 3000 лв., като в тях са включени 1000-та лв., които отпуска държавата за хората, които са на първа линия в борбата с коронавирус, но ще има повече свободно време, тъй като след нощна смяна в Спешен център се полагат два дни почивка.

В същото време д-р Пенкова, която работи на пълен щат в Спешен център – Дупница, започва работа на половин щат в Ковид отделението. Д-р Пенкова ще съвместява работата на двете места, като в инфекциозно отделение на общинската болница ще е на половин щат на граждански договор.

Лекарите имат право да работят само на един постоянен трудов договор, но и на още няколко места на граждански договор.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *