Рокади в кабинета след оставките

Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков подадоха оставки заради трагедията с автобуса край Своге. Това са първите сериозни рокади в кабинета “Борисов” 3. Очаква се оставките да бъдат гласувани още следващата седмица.

И тримата министри най-вероятно ще се върнат в Народното събрание като депутати, а заместниците им си тръгват.

Така при завръщането на Николай Нанков, от парламента си отива Калин Василев.

Валентин Радев ще измести Йорданка Фикирлийска.

Ивайло Московски ще седне на мястото на Ралица Добрева. Според източници, цитирани от bTV, запознати с имената на новите министри, премиерът се колебае дали да заложи на експерти или партийци.

Със сигурност в регионалното министерство няма да се върне Лиляна Павлова, а в МВР – Румяна Бъчварова. Има вероятност Павлова да бъде викната на разпит заради ремонта на фаталния път, в качеството си на бивш министър на МРРБ.

Борисов обмисля Николина Ангелкова да бъде освободена от поста си министър на туризма и да поеме Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. А на нейно място да отиде вицепремиера Валери Симеонов, за да се тушира напрежението в сектора, твърдят още източниците.

До момента оставка подаде здравният министър проф. Николай Петров, който беше заменен от Кирил Ананиев. Оставки подаваха още двама министри – Теменужка Петкова и Бисер Петков, но те не бяха приети.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *