РОКАДИ В РЪКОВОДСТВОТО НА БОЛНИЦАТА В ДУПНИЦА! Хирургът д-р Й. Никулчин се отказа от поста зам. директор, срещу 200 лв. над заплатата отговорността си поделиха доц. Недин и д-р Кр. Бонев

Двамата хирурзи в общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин и д-р Йордан Никулчин размениха местата си в ръководството на здравното заведение. Д-р Никулчин е поискал от прокуриста М. Иванова да бъде освободен от поста зам. директор по медицинската част на болницата и тя е уважила неговото искане. На мястото на д-р Йордан Никулчин са назначени доц. Д. Недин и д-р Крум Бонев. Те ще получават по 200 лв. месечно към заплатите си за тази дейност. Доц. Недин ще отговаря за хирургичния блок на болницата, а д-р Крум Бонев за терапевтичния блок.

Репортер на “Струма” попита д-р Й. Никулчин каква е причината да се откаже от поста зам. директор. Отговорът бе лаконичен: “Реших да се оттегля и да си отпочина от напрежението”.

В същото време в болницата се коментира, че д-р Й. Никулчин ще оглави Медицинския център в болницата, след като гинекологът д-р Борис Попов излезе в платен отпуск, натрупан през годините, и ще се върне на работа чак през април 2019 г.

Доц. Д. Недин за втори път заема поста на зам. директор в болницата в Дупница. По време на управлението на Росен Тимчев доц. Недин беше негов заместник.

Д-р Й. Никулчин зае поста зам. директор с 500 лв. на месец над заплатата му като хирург, когато Мария Иванова бе назначена за прокурист на болницата.

Според финансовия отчет за деветмесечието общинската болница е погасила близо 300 000 лв. стари задължения към фирми доставчици на лекарства. Храната за лежащо болните е подобрена, приготвя се топла храна в болничната кухня.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *