Рокади в червените редици в Кюстендилско на прага на парламентарния вот

61-годишният банкер Бойко Клечков е новият председател на областния съвет на БСП в област Кюстендил. Той  беше избран единодушно на заседание на партията, проведено онлайн. Така Клечков прибави още една престижна длъжност в CV-то си.  Клечков е общински съветник в местния парламент /2019-2023/.   Преди това има половин мандат, от 2017 година, когато положи клетва на мястото на Катерина Янчева, която стана заместникобластен управител в служебното правителство на Орешарски. Председателското място Клечков пое от дългогодишния лидер на червените в областта Станислав Павлов. Дупничанинът остана начело на столетницата малко повече от 8 години. През месец март миналата година Бойко Клечков стана и общински председател на червените в Кюстендил по време на 20-ата отчетно-изборна конференция на столетницата. Това стана след тайно гласуване в конкуренцията на четирима кандидати. Освен председател на областната структура социалистите избраха и областен предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В него влизат председателите на общинските съвети на БСП в деветте общини, лидерите на областните структури на младежите, жените и ветераните, главният счетоводител и кметът на община Невестино.

Рокадата е знакова и въпреки че при посещението си в Кюстендил Корнелия Нинова обяви, че тази седмица Изпълнителното бюро, а после и националният съвет  ще коментира водачите на листи, под Хисарлъка не изключват именно Клечков да бъде поставен на първото място. Иначе визитата на партийната лидерка бе съчетана с връчване на електронни карти на 21 членове на партията.

В основните първични партийни организации на БСП на територията на община Кюстендил вече се проведоха  събрания за номиниране на кандидат-депутати във връзка с предстоящите парламентарни избори тази пролет. Сред  предпочитанията на местните социалисти са имената  на общинските съветници  Бойко Клечков, Йордан Тодоров, Атанас Гергинов.
Акцент в събранията на 63-те организации са предстоящите парламентарни избори, в т.ч. избор на членове на секционни избирателни секции, застъпници и преглед на членската маса на социалистите в общината.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *