HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

РОКАДИ! Ето кои стари лица излизат от политиката и кои ще ги заместят

Вече е ясно, че ще се сбогуваме с дългогодишни депутати. Това се разбра, още когато Корнелия Нинова промени устава на партията си и вече социалисти не могат да стоят в Народното събрание повече от 12 години. Това решение лишава трибуната от ветерани като Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов и Михаил Миков, който съвсем скоро оглавяваше тази институция, съобщи Нова телевизия.

Цецка Цачева също може да гледа парламента отвън. Тя е изместена от други кандидати в листата си чрез преференциален вот. Ако никой от двамата не се откаже, а те вече заявиха, че няма да го направят, Цачева не просто няма да има възможността да бъде председател за трети път, а изобщо няма да бъде в парламента. И от ДПС ни лишават от култови личности като Бат Сали, например. Александър Методиев изобщо не беше в листите на ДПС.

Вечната опозиция Георги Кадиев, колегата му по поведение Радан Кънев, Мартин Димитров, най-говорещият от ГЕРБ, който после се припозна като десен Методи Андреев са все хора, които няма да виждаме в 44-тия парламента, просто защото формациите им изобщо не влязоха. Същата причина ни лишава от Лютви Местан и колежката му Мариана Георгиева, както и създателя на новата дума „ваканцувам” Хюсеин Хафъзов.

Парламентът отваря обаче врати за чисто нови за политиката лица. Част от тях изглеждат обещаващи, поне откъм запомнящи се фрази. Крум Зарков започна с незабравимите фрази още в студиото на Нова. „Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме как да мъчим нечий дядо”, каза той.

Нона Йотова, позната от години, но не и в политиката, също е сред новите лица. От другата страна ще са още Елена Йончева, Тома Томов, Славчо Велков и Иво Христов. Весела Лечева се завръща на политическата сцена активно.

Параолимпиецът Михаил Христов, влиза на страната на червените. Велислава Кръстева досега беше пресаташе на ДПС, а от неделя вече е с място на депутатските банки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Паулу Куельо

    Не ямислете тетка Цецка, Боко ще направи Московчанина пак министър и старата чанта ще се намърда отново в Парламента. Ако не е шефка, ще я намърдат началник на няколко комисии и пак няма да отслабне, ще си взема пая от нашите заплати!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *