HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Роми нападнаха с юмруци главната сестра на болницата, направила им забележка забележка да не берат липа в двора

Роми налетяха на бой на главната сестра на общинската болница в Дупница Малина Кольова. Лекари и полиция едва я отърваваха от нападателите. Сцената като от холивудски екшън се разигра вчера около 16,00 часа в двора на бившата Военна болница в центъра на Дупница.

“Четири жени и малко дете, съпроводени от мъж, беряха липа в двора на болницата. Главната сестра Кольова им направи забележка и те налетяха да я бият. Удариха я по ръцете няколко пъти, докато тя се бранеше от юмруците им”, разказа пред репортер на “Струма” очевидец и допълни: “Чуваха се крясъци и нецензурни думи по адрес на главната сестра. Влязоха в болницата. Едната от ромките крещеше, че е бременна и била ритната от главната сестра в корема, като започна да се превива. Настана голяма суматоха във фоайето на болницата. Изскочи и д-р Поромински. Той се опита да озапти нападателите. Те се опънаха и на него. Три пъти звънях на тел. 112, за да търся помощ от полицията.

През това време ромите се обадиха на техния лидер в “Гиздова махала” Калин Георгиев, който “долетя” да защити съкварталците си. Пристигна и полиция. Преди да дойдат те, жената, която влезе във фоайето, си скъса блузата и започна да крещи, че главната сестра я е скъсала. Излязоха шофьори и охранителят да спасяват Кольова”, разказа още очевидецът на екшъна.

Полицаите поискали да се направи преглед на ромката и да се установи дали наистина е бременна. Тя се държала грубо и с тях, дори им налитала на бой. Гинекологът д-р Борис Попов я прегледал и установил, че жената не е бременна. Направени са й кръвни изследвания, но всичко е било в нормата, съобщиха от болницата.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с главната сестра Малина Кольова. Ето какво разказа тя:

“Направих забележка на ромите да не берат липа, тъй като има забрана на кмета, а и това е болница. Не може всеки да влиза по всяко време. Някои от тях си тръгнаха, мъжът и една от жените налетяха да ме бият. Замалко не ми счупиха очилата. В продължение на един час д-р Поромински, шофьори и хора от персонала се опитваха да ме спасят от линча. Пристигнаха полицаи, а ромите налетяха и на тях. Мъжът твърдеше, че е ударен с бокс. Откъде бокс в болницата! Никой лекар не тръгва с бокс в чантата на работа. Изпитах ужас”.

Двамата роми са задържани за разпит в полицията и след два часа са освободени. Образувано е досъдебно производство срещу тях.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *