Росен Желязков: Въпреки осигурените над 15 млн. лв. за ремонт на ГКПП – Станке Лисичково, не се работи, призовавам институциите да изпълнят ангажиментите си

“За ремонт на ГКПП – Станке Лисичково са осигурени над 15 млн. лв., има избран изпълнител, времето е благоприятно, а не се работи. Призовавам отговорните институции да изпълнят ангажиментите си, с което ще подобрим междусъседските си отношения с Република Северна Македония за по-добри транспортни коридори”. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков на ГКПП – Станке Лисичково.
Заедно с него бяха вторият в листата и бивш областен управител на Благоевградска област Бисер Михайлов, областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат Андрей Новаков и областният секретар на партията Даниела Савеклиева.
“Отношенията ни с Република Северна Македония са пряко свързани и със свободното преминаване на хора и товари, особено след пандемията и ограниченията, които се налагаха доскоро. Длъжни сме да осигурим по-добра инфраструктута, а на този пункт има само две ленти”, коментира още Росен Желязков.
По думите му в момента туристическият поток трябва да изчаква товарните автомобили и това неминуемо влияе и на двата пътникопотока. “Разговарях със служителите на ГКПП – Станке Лисичково, които отчетоха, че хората се въздържат от пътуване през този пункт заради двете ленти, когато инфраструктурата се разшири, тогава и интересът на пътуващите ще се повиши”, каза още Росен Желязков.
Бисер Михайлов подчерта, че като областен управител е положил неимоверни усилия заедно с всички институции, за да се осигурят средства за реконструкция на граничния пункт. “Бяха извървени всички процедури от Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол, за да се модернизира пунктът. От страна на Северна Македония инфраструктурата е добра и трябва да се довърши и от наша страна. Това ще раздвижи туризма както до Банско за ски туризъм през зимата, така и до Благоевград, Сандански, Петрич за спа и балнеотуризъм”, уточни Бисер Михайлов.
Андрей Новаков коментира, че за Европейския съюз връзките с държави извън него са изключително важни, затова е необходимо този пункт да е модернизиран и удобен за пътуващите. “Непонятно е при осигурени средства да не започват строителните дейности за подобряване на инфраструктурата”, допълни Новаков.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *