Росен Желязков в Благоевград: Наблюдаваме ясно очертани процеси за разколебаване на симпатизантите, членовете и поддръжниците на ГЕРБ от участие в изборите

„Политическите страсти се разгорещяват, въпреки че кампанията изглежда вяла. Тя е такава, защото няма сблъсък на идеи и политики за развитието на страната. В момента основен фактор в предизборната кампания са органите на изпълнителната власт. Както в останалите области в страната, и в Благоевградска област наблюдаваме ясно очертани процеси за разколебаване на симпатизантите, членовете и поддръжниците на ГЕРБ от участие в изборното право”. Това заяви на пресконференция водачът на листата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков в Благоевград.

Той подчерта, че в момента се извършват уволнения, неоснователни от правен и човешки аспект, има действия срещу бизнеса, който открито подкрепя ГЕРБ.

„Викат се хора от ГЕРБ за подписване на предупредителни протоколи от МВР, които протоколи се изготвят по предположения, а не по конкретни данни. Това е опит да бъде осуетено изборното право на близки до ГЕРБ”, подчерта Желязков. По думите му това разколебаване ще доведе до ниска избирателна активност.

„В българското законодателство са разписани изрични норми по отношение на кампанията, агитацията, както и санкциите, при тяхното нарушаване. Привикването в полицейските управления с предупредителни протоколи е процес, който е ясно описан в Закона за МВР и там има една хипотеза и тя е императивна – при наличие на достатъчно данни. Профилактирането без достатъчни данни е с цел да респектира и да разколебае от участие в изборния процес”, категоричен е Росен Желязков и подчерта, че такива действия се развиват във всеки избирателен район.

„България не заслужава управление, което ще бъде изградено на омразата и отрицанието на всичко, което е направено дотук”, каза Р. Желязков.

Областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат Андрей Новаков даде конкретни примери.
”Собственици на заведения са привиквани, само защото имат наши плакати на витрините си. И са карани да ги свалят и да прекратят агитацията си, без това да представлява нарушение. Цяло семейство от Якоруда, единият член, който е на 72 години, са привикани в полицията по подозрение, че са участвали в манипулации. Привикван е и наш кандидат за народен представител”, уточни Новаков.

Той бе категоричен, че не е изненадан от случващото, изненада е от това докъде се е стигнало – до хора, които не са взимали политически решения, нито са участвали в политически процеси и изглежда, че биват преследвани само заради техните политически убеждения.
”Онези, които дойдоха с обещания за спазването на законността и нормалността, всъщност правят така, че да преследват хора по начин, по който това се е случвало в най-мрачните времена от историята ни. Служебният кабинет, който е с кратък хоризонт, прави кардинални промени и уволнява без предупреждение хора, назначени с конкурси, с мандат от няколко години”, каза още Новаков.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *