Росен Желязков: При управление на ГЕРБ автомагистрала „Струма” ще е готова през 2027 г.

Служебният кабинет изтегли събраните и резервирани за автомагистрала „Хемус” 600 млн. лв., за да ги ползва за други цели. На гражданите не се предоставя информация какво се случва и с критичния лот 3.2 Крупник-Кресна на автомагистрала „Струма”, който е от стратегическо значение за Благоевградска област. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков на среща с жители в Кресна. С него бяха кандидатът за народен представител Любомир Богоев, областният координатор на ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков, областният секретар на структурата Даниела Савеклиева и общинският ръководител на ГЕРБ – Кресна Валентина Таскова.

„Крайният срок, в който този участък трябва да бъде изграден, е 2027 г., това е ангажиментът, който сме поели, и при управление на ГЕРБ ние ще го изпълним”, категоричен бе Желязков.

Той обясни пред гражданите на Кресна и направените до момента процедури пред Европейската комисия за довършването на участъка на магистралата в Кресненското дефиле, като подчерта, че Европа е готова да предостави близо 400 млн.лв.

„Довършването на магистралата няма алтернатива. Българската държава трябва в максимална степен да се възползва от европейското финансиране, защото това е наднационален проект, и въпреки спекулациите България няма да връща пари за изграденото до момента”, заяви още Росен Желязков.

След срещата водачът на листата и кандидатът за народен представител от Кресна Любомир Богоев дариха книги и принтер на библиотеката към читалище „Култура 1932“ и проведоха информационна кампания за машинното гласуване на градския площад.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *