Росен Плевнелиев прерязал пъпната връв на сина си

Бившият президент Росен Плевнелиев извърши рядко срещано геройство – влезе в родилната зала на Правителствена болница, за да проследи от непосредствена близост раждането на четвъртия си син. Нещо повече – най-богатият държавен глава от новата история на България загърбил всякакви страхове и лично прерязал пъпната връв на Йоан Плевнелиев.

Най-новият наследник на Росен Плевнелиев и Деси Банова изплака в първия ден на месец октомври със следните мерки: 3600 грама и 53 см. Макар в младото семейство синоптичката да е тази, чиято дума е последна, гордият баща надделял над съпругата си за мястото, на което да дари живот на сина му. Първоначално Десислава имала намерение да повери Плевнелиев-младши на акушерите в “Шейново”, които преди седем години изродиха щерка ѝ Йоанна. Плевнелиев обаче се намесил и я убедил да постъпи в Правителствена болница. Не само защото имал доверие на тамошните специалисти, които лекуват най-големите фигури от политическия и обществен живот, но и защото имал огромно влияние и никой нямало да посмее да заснеме детето му и да даде снимката на медиите.

Банова била настанена във ВИП стая, а за да не би случайно да изпусне нещо, съпругът ѝ ѝ правел компания в Правителствена почти денонощно. Когато сюблимният момент настъпил, не се отделил от благоверната си и през цялото раждане държал ръката ѝ. А когато чул първия плач на малкия Йоан, го връхлетяла експлозия от емоции и докторите не могли да не угодят на мерака му лично да пререже пъпната връв на плода на любовта си с Банова, избухнала миналата година по това време. Щом поел сина от майка му, развълнуваният баща не успял да сдържи сълзите си от щастие.
Бебето е взело повече от чертите на Банова, разри баща му. “Изцяло  прилича на Деси – точно както си го бях пожелал”, гордее се Плевнелиев.

Росен се съобразил с желанието на половинката си да кръсти детето им на преподобни свети Йоан Рилски – най-великия български светец, небесен закрилник на целия народ. Деси Банова сама избрала името заради чудо, случило се с дъщеря ѝ преди години. След раждането ѝ Йоанна сериозно притеснила родителите си, тъй като проходила доста по-късно от очакваното, и то чрез помощ от Господ. Навръх Великден Деси, бившият ѝ мъж Ивайло и всичките им роднини направили кръщене на бебето в църквата “Свети Йоан Рилски”, която се намира в столичната Семинария. “Майка ми много се притесняваше, че Йоанка няма да проходи. Но когато я заведохме в църквата, тя направи първите си крачки под масата. Баща ѝ не можеше да повярва на това чудо”, признава Банова, която и друг път е споделяла за чудеса, съпътстващи живота ѝ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *