Рула с картофи, чушки и лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. кори за баница 
1 щипка сол1 стрък зелен лук½ глава сух лук 
4 стръка магданоз 
7 с.л олио1 сварен картоф 
1/3 чушка червена 
1 яйце 
5 с.л млякосусам или друга поръска

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купичка разбиваме 1 малко яйце, щипка сол, 5 с.л прясно мляко, 1 с.л олио с помощта на вилица. Свареният картоф го намачкваме с вилица в друга купичка. Червената чушка нарязваме на дребно. Двата вида лук също нарязваме на дребно. Червената чушка, стръка зелен лук и сухият лук ги задушаваме в тиган с олио. Разбъркваме всичко. Дърпаме на страна да изстине. Прехвърляме го при картофа заедно с олиото, което сме задушавали. Добавяме вътре нарязан на ситно магданоз. Объркваме. Това ни е плънката за рулата. Разтваряме 4 бр. кори и ги групираме две по две. Намазваме две кори, поставени една върху друга с яйчената смес. Отгоре разпределяме от плънката като ръзпръскваме равномерно. Навиваме от към тясната страна на руло. Същото правим и с другите кори и смеси. От яйчената смес трябва да ни остане много малко, за да намажем отгоре рулата. Мажем малка огнеупорна йена с олио. Редим рулата. Мажем с яйчената смес. Ръсим с поръска. Печем на 180 градуса до готовност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *