Руло с карамелизирани ябълки

Продукти

Яйца – 5 бр.
Брашно – 5 супени лъжици
Захар – 200 г
Ванилия – 2 бр.
Ябълки – 3 бр.
Галета – 2 супени лъжици
Стафиди – 50 г
Ром – 30 мл
Смлени орехи – 50 г
Канела – 1/2 чаена лъжичка
Карамфил – 2-3 бр.
Сладкарска сметана – 250 мл

Начин на приготвяне

1. Яйцата, брашното, 5 с. лъжици захар и ванилията се разбиват добре и от тях се изпича блат при 180 градуса за около 10 мин. Завива се на руло и се покрива.

2. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Стафидите предварително се накисват в малко ром. Останалата захар се карамелизира и в нея се добавят ябълките, стафидите, орехите, галетата, канелата и карамфилът, който след това се изважда.

3. Блатът се намазва първо с разбитата сметана и след това – с ябълковата смес. Завива се на руло и се поръсва с карамелизирана захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *